Bez javnog prijevoza i okupljanja do 4. svibnja: Ministar otkrio kada bi mogli znati plan ukidanja mjera

Photo: HINA/ Admir BULJUBASIC/ abu / POOL

Relaksacija mjera ide, ali sporo i oprezno

Hrvatska je počela s relaksacijom protuepidemijskih mjera, ali vrlo oprezno. Iako je za županije koje su to zatražile ukinuta e-Propusnica, javna okupljanja, odnosno zadržavanje na javnim mjestima i dalje su strogo zabranjeni do 4. svibnja, a najmanje do tada nema ni javnog prijevoza.

Na pitanje kada bi se mjere mogle relaksirati, odnosno kada bismo mogli imati hodogram što će se i kada “otpuštati” šef Nacionalnog stožera, ministar Davor Božinović i dalje inzistira na oprezu.

“Vlada pomno promišlja što bi bilo poželjno pokrenuti s ekonomskog gledišta, no o tome će sud dati epidemiološka struka. U četvrtak na sjednici Vlade se može očekivati hodogram i nešto na tom tragu. Cijelo vrijeme živimo pod režimom epidemije. Potpuno je jasno da će se ići u ekonomsku aktivaciju, ali kao što smo svaki potez do sada radili promišljeno, tako će biti i s ekonomskim mjerama”, istaknuo je Božinović.

N.C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari