PRVI PUT OD POČETKA INVAZIJE

Biden se iznenada pojavio u Kijevu, pojavila se i snimka. U većem dijelu Ukrajine zračne uzbune

Foto: Twitter

Američki predsjednik je jedan od posljednjih najmoćnijih zapadnih čelnika koji je otišao u Kijev kako bi se sastao s Volodimirom Zelenskim

Američki predsjednik Joe Biden stigao je u Ukrajinu, obilježivši svoj prvi posjet toj zemlji od početka ruske invazije, piše Sky News.

Putovanje će biti iznenađenje za mnoge jer je američki predsjednik bio u posjetu Poljskoj, a prošlog je tjedna Bijela kuća rekla da on nema namjeru prijeći granicu s Ukrajinom.

Biden je jedan od posljednjih najmoćnijih zapadnih čelnika koji je otišao u Kijev kako bi se sastao s Volodimirom Zelenskim. Rishi Sunak, francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemački kancelar Olaf Scholz su prethodno putovali u zemlju.

Cijelo jutro se nagađalo da bi Biden mogao posjetiti Kijev. Vijest je potvrdila ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko na Twitteru.

Ukrajinski mediji objavili su i navodnu snimku dolaska Bidena.

Zračne uzbune

Zračna uzbuna izdana je u većem dijelu Ukrajine, uključujući njezin glavni grad, izvijestili su lokalni dužnosnici.

Prema Telegram kanalu Air Alert i drugim izvorima, oglasilo se više od 30 alarma, uključujući Herson, Odesu, Lugansk i Donjeck.

U Kijevu su uzbune trajale ukupno 20 minuta, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari