BIT ĆE VRLO HLADNO Tjedna prognoza Nikole Vikić-Topića: stiže li ozbiljan snijeg?

Ilustracija

U četvrtak i petak stiže prolazno, ali osjetno zatopljenje. Ono će biti kratkog vijeka jer već u subotu temperatura ponovno pada

Novi zimski tjedan je pred nama, a s njime i naša nova tjedna prognoza. Najvažnija stvar koju treba istaknuti za ovaj tjedan jest da siječanj nastavlja u svom dosadašnjem tonu, dakle ostaje nam VRLO HLADNO!

Iako će dani pred nama biti malo manje hladni nego posljednjih nekoliko, temperaturno ostajemo ispod prosjeka, i to do daljnjega!

Osobito hladno bit će danas te u utorak i srijedu. U četvrtak i petak stiže prolazno, ali osjetno zatopljenje. Ono će biti kratkog vijeka jer već u subotu temperatura ponovno pada.

Što se tiče oborina, neće izostati ni ovaj tjedan. Malo snijega moguće je još danas u kopnenim krajevima, no doista mala količina, bez stvaranja pokrivača. U utorak će posvuda biti većinom sunčano.

U srijedu je snijeg moguć na – južnom Jadranu, uz obalu i na otocima! No, to će biti mjestimična pojava i neće ga biti mnogo.

U petak stiže nova promjena vremena koja će na Jadran donijeti većinom kišu, a na kopno snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Njegova debljina jako će varirati, no kako sada stvari stoje, najdeblji će biti u Lici i Gorskom kotaru, između 20 i 40 cm. Manje ga očekujemo u nizinama kopna gdje bi moglo pasti između 5 i 10, lokalno i do 15 centimetara, a pokoji centimetar očekujemo i u unutrašnjosti Istre te na konavoskom području.

U svakom slučaju, pred nama je još jedan hladan tjedan, uz oborinski dinamičan petak. Za pouzdaniju i precizniju prognozu za vaše mjesto, pozivamo vas da gledate RTL Vrijeme, svaki dan oko 19:15!

Nikola Vikić-Topić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari