HIPERAKTIVNA KOLINDA

Bivša predsjednica ‘iskače iz paštete’, svi se pitaju o čemu se radi? Stručnjakinja: ‘Postoje samo dvije mogućnosti’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Ili se namjerava vratiti u politiku i radi na tome da ju hrvatska javnost ne zaboravi. Druga je mogućnost da želi biti influencerica. Trećeg nema’, kaže komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić

Otvaranje Pelješkog mosta i fotosession bivše predsjednice nakon službene svečanosti podsjetio je mnoge koliko im nedostaje Kolinda Grabar-Kitarović. Fotografija na kojoj sjedi na asfaltu Pelješkog mosta proširila se internetom i nije bilo ikakve sumnje da će postati hit na društvenim mrežama, piše RTL.

Iako su joj se zbog te fotografije mnogi rugali, bivša predsjednica nastavila je trend aktivnog korištenja društvenih mreža. Na njezinim profilima na Facebooku, Instagramu i Twitteru pozamašan je broj objava tijekom ove godine. Ove godine svakog je mjeseca imala barem dvije objave na svojim profilima. Najaktivnija je bila u srpnju s čak devet objava, a jučer je izrazila podršku Ukrajini, koja je slavila Dan neovisnosti, slikom ispred zagrebačke katedrale gdje je pozirala odjevena u plave i žute boje ukrajinske zastave te s buketom suncokreta u ruci.

‘Ili se vraća u politiku ili želi biti influencerica’

Krije li se iza njezinih pojačanih aktivnosti na društvenim mrežama najava povratka u visoku politiku? Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić za RTL je kazala da postoje samo dvije mogućnosti.

“Ili se namjerava vratiti u politiku i radi na tome da ju hrvatska javnost ne zaboravi. Druga je mogućnost da želi biti influencerica. Trećeg nema”, kazala je Mamić.

Politički analitičar Krešimir Macan, smatra da treba još vidjeti radi li se o promišljenom vraćanju u “politiku”.

“Ove su obavijesti podsjetnici da se na nju itekako može računati. I da joj ime bude “u eteru”. Svjedočimo njezinoj popularnosti među lijepim dijelom stanovništva pa bih bio skloniji pripisati ove objave tom ljetnim điru i fotografiranjem s onim koji to zatraže. Mediji su zasad još u ljetnom điru. A ako i želi postati infuencerica na dobrom je putu. Primijetio bih da je ipak ova zadnja objava u ukrajinskim bojama itekako politička”, smatra Macan.

‘Njezine objave zaista nisu političke’

Mamić smatra da objave Grabar Kitarović nisu toliko politički relevantne.

“Očito je da tu postoji neka namjera. No njezine objave zaista nisu političke, ona jedino prisustvuje nekim događajima. Rekla bih da tu ima starih-novih političkih ambicija bivše predsjednice. Dodatno, vidi se da su te njezine fotografije obrađivane i ciljane. Ozbiljno ju netko pegla ili se ona izvještila. Traži pažnju javnosti i medija”, ističe Mamić.

U siječnju, kada je gostovala u RTL-u Danas, na pitanje bi li se vratila u politiku, odgovorila je kratko i jasno: “Nikako. U ovome trenutku ne razmišljam o povratku u politiku.”

Potom je malo opširnije dodala: “Naravno, nikad ne reci nikad, ali u ovome trenutku nemam želje niti planove za povratak u domaću politiku. Ono čime se bavim, osim Međunarodnog olimpijskog odbora jest i međunarodna sigurnost, prava žena i djevojčica, pravo na zdravstvenu zaštitu i posebno pravo na cjepivo”, kazala je, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari