NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivša SDP-ova županica Lovrić Merzel dobila 7 godina zatvora! Odmah je vode u Remetinec. Čak je i zaplakala

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marina Lovrić Merzel proglašena je krivom za primanje mita, kupnju zgrade Hitne, plaćanje savjetnika…

Županijski sud u Zagrebu objavio je presudu bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel i njezinim suoptuženicima za korupciju.

Proglašena je krivom po svim točkama optužnice i osuđena na sedam godina zatvora. Presuda je nepravomoćna. Do njezine pravomoćnosti Lovrić Merzel će biti u pritvoru u zatvoru Remetinec. Kad je čula presudu, čak je i zaplakala, prenose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Proglašena je krivom za primanje 100 tisuća eura mita od poduzetnika Željka Žužića kako bi njegovoj tvrtki prodala tvrtku Ceste Sisak. Primljeni novac “oprala” je kupovinom apartmana u Diklu koji je uknjižen na ime njezinog nećaka. Žužić je to ranije priznao i nagodio se s tužiteljstvom.

Nećak Dalibor Rožanković osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora kao i poduzetnik Bernard Popec dok je Silvio Kobeščak, bivši predsjednik NO Cesta Sisak dobio godinu dana zatvora.

VIDEO DANA:

Bivša županica i Bernard Popec proglašeni su krivima zbog kupovine zgrade Hitne pomoći u Sisku koju je Popec prodao Županiji iznad cijene.

Lovrić Merzel proglašena je krivom i po točki koja je tereti da je plaćala svoje savjetnike za posao koji su ionako trebali obavljati. Također, proglašena je krivom i po točki koja je tereti i za plaćanje nepotrebnih poslova svojim poznanicima i rodbini te “peglanja” službene kartice.

Lovrić Merzel i njezini suoptuženici uhićeni su u Uskokovoj akciji u travnju 2014. Krajem kolovoza iz istražnog zatvora podnijela je ostavku na dužnost županice, no suđenje je počelo tek krajem lipnja 2018.

Formalno je krenulo iznova krajem rujna te godine pred sudskim vijećem kojim je predsjedao sudac Vjeran Blažeković nakon što se iz postupka povukao sudac Ivan Turudić koji je u više navrata odbijao prihvatiti nagodbu Uskoka s ‘pokajnikom’ Žužićem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari