IMA PROBNI ROK

Bivši ministar Goran Marić našao novi posao! Savjetovat će Upravu Hrvatskih cesta – na upravo ustanovljenoj poziciji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Natječaj za savjetničko mjesto raspisan je oko godinu dana po Marićevu odlasku iz Vlade

Goran Marić, bivši ministar državne imovine, sada ima novo radno mjesto. Kako doznaju Index Istrage, bit će savjetnik Uprave Hrvatskih cesta. Posao u Zagrebu dobio je na neodređeno vrijeme, te ima probni rok od tri mjeseca.

Zanimljivo je da do sada, Hrvatske ceste, inače u stopostotnom državnom vlasništvu, nisu imale savjetnika.

“Ovim putem potvrđujemo kako je riječ o bivšem ministru državne imovine Goranu Mariću. Stručne kvalifikacije su utvrđene kroz niz testiranja koje provodimo, kao i pri svakom drugom postupku zapošljavanja. Isto tako, Hrvatske ce ste nisu upoznate da postoji postupak koji bi na bilo kakav način kriminalizirao rad Gorana Marića kao bivšeg ministra, a spekulacije nisu dio evaluacijskog procesa. Goran Marić nije započeo s radom te će isto biti moguće po završetku svih formalnosti potrebnih za početak rada”, kazale su Hrvatske ceste za Index Istrage.

U Povjerenstvu za izbor savjetnika, bili su član Uprave, radnik iz Ureda Uprave i radnik iz Odjela za upravljanje ljudskim resursima.

Neopozivu ostavku na ministarsko mjesto Marić je podnio polovicom srpnja prošle godine u Novom Vinodolskom na potpisivanju ugovora o darovanju nekretnina. Izjavio je da odlazi “u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine” koje je, inače, nakon izbora pripojeno graditeljstvu i prostornom uređenju.

Video dana: