BIZARNO: U Hrvatskoj vlada – nestašica registracijskih pločica za automobile!

Mnogi građani ne mogu registrirati aute jer nema – registracijskih pločica.

U stanicama za tehnički pregled nitko ništa ne zna, MUP o svemu šuti, a mi neslužbeno doznajemo da je problem što se od Nove godine očekivalo uvođenje novih, redizajniranih tablica pa je proizvedeno manje starih

Iako je očekivala da će samo kratko čekati na registraciju svog kombija, Marijanu Cvetković je dočekao problem – na stanici nema tablica.

Ipak je odlučila s vozilom proći tehnički pregled. Iako je osiguran, njezin kombi neće dobiti nove registracijske pločice. Od tehničkog pregleda – nema dalje u Osijeku.

“Nemamo registarske pločice, osječko područje ih nema od sredine prošlog tjedna, od srijede. Pitali smo u policijskoj upravi odakle dižemo pločice. Ni oni nemaju. Nisu dobili od dobavljača”, kaže Ivan Žulj, voditelj stanice za tehnički pregled EuroOsijek.
Stanice za tehničke preglede dužne su imati dostatne količine oznaka kako je propisano zakonom. No ostalo im je tablica za motocikle i priključna vozila. Nestašica je svugdje.

“Imamo jednu manju količinu pločica više vrsta, i za mopede, i za traktore, i za osobne automobile. Budući da planiram, prošli tjedan sam naručio pločice i dao narudžbenicu u policiju”, kaže Stjepan Veinberger, voditelj stanice za tehnički pregled Autoreparatura Osijek.

A Stjepan od policije očekuje pošiljku. Imaju li ih oni na stanju, nije poznato jer odgovor iz MUP-a nismo dobili. Pa registracija u Osijeku završava ovako: “Vaše vozilo je pregledano. Tehnički je ispravno, zadovoljilo je. Sad ću vam ja ispisati papire o tehničkom pregledu, ali nećete moći registrirati vozilo jer nemamo pločice”, što i nije neka utjeha.

“Još malo strpljenja, no nadam se da ćemo to moći u srijedu privesti kraju da može vozilo na cestu”, kaže Osječanka Marijana Cvetković.

Ipak, nisu svi strpljivi pa su mnogi ovih dana odustajali.

“Malo strpljenja. To će se riješiti. Znamo i da se priprema novi dizajn pločice”, kaže Ivan Žulj.

“Ne znam kada će se krenuti s novim pločicama, nemamo službenu okružnicu ministarstva”, dodaje Stjepan Veinberger.

Trebale su biti u uporabi od početka ove godine. Pa upravo nestašica ima veze jer se nisu htjele stvarati zalihe. No u srijedu stižu registracijske pločice, ali starog dizajna.
Ivana Draganić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari