Bleiburški vod tražio je donacije od gradonačelnice Supetra: Njezin odgovor postao je hit!

Odgovor gradonačelnice Supetra sigurno neće oduševiti sve one koji idu na Bleiburg

Počasni bleiburški vod je od gradonačelnice Supetra Ivane Marković tražio donacije za svoje projekte.

Gradonačelnica je odbila sve njihove zahtjeve, a njen službeni odgovor i objašnjenje ubrzo je završilo na Facebooku i ostalo pravi hit.

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja.

Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, napisala je Marković.

Podsjetimo, Bleiburg je opet u fokusu hrvatske javnosti nakon što je Koruška crkva zabranila održavanje mise na Bleiburgu jer smatraju da se misa politički instrumentalizira.

„Misa na polju pored Bleiburga postala je dio manifestacije koja se politički instrumentalizira i dio je političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom doživljavanju i tumačenju povijesti,“ poručeno je iz Koruške crkve.
Vijesti.hr
Foto: Pixsell/facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari