Bolesna Puljanka godinama živjela u šumi: po zimi i kiši se smrzavala, ljeti živjela u nesnosnom smradu

Foto: Marko Jurinec/Pixsell

U siječnju 2015. godine pojavila se šokantna priča o 39-godišnjoj bolesnoj ženi iz Pule koja je već tada tri godine preživljavala u nehumanim uvjetima. Živjela je i spavala u starom autu, usred blata šume Soline

U zajedničkoj akciji nekoliko institucija na sigurno je prekjučer konačno sklonjena 42-godišnja bolesna žena iz Pule i njenih 20 pasa s kojima je živjela u starom autu, u šumi Soline nedaleko Pješčane Uvale, piše Glas Istre.

Kako se doznaje od načelnika Policijske postaje Pula Vjekoslava Vukšića oni su u postupanje krenuli po uputnici liječnika koji je zaključio da je žena u iznimno lošem zdravstvenom stanju, kako fizički tako i psihički, da živi u neprimjerenim uvjetima koji su ugrožavajući te nije u stanju adekvatno se brinuti ni za sebe ni za brojne životinje koje je tijekom godina skupila.

“Na teren smo izašli u suradnji s djelatnicima Veterinarske inspekcije, Centra za socijalnu skrb Pula, ekipom Hitne medicinske pomoći i rendžeri JU Kamenjak pod kojom je šuma te komunalnim redarima Općine Medulin, veli načelnik pojašnjavajući da je djevojci odmah pružena liječnička pomoć te je kolima hitne prevezena u zdravstvenu ustanovu dok su pse – njih 20 – zbrinuli higijeničari u skloništu Veterinarske ambulante Pula na Kaštijunu. Dvije su mačke ostale na parceli i o njima će, prvo vrijeme, brinuti volonteri.

U siječnju 2015. godine pojavila se šokantna priču o 39-godišnjoj bolesnoj ženi iz Pule koja je tada već tri godine preživljavala u nehumanim uvjetima. Živjela je i spavala u starom autu, usred blata šume Soline, bez vode i struje, s brojnim psima i mačkama.

Po zimi i kiši se smrzavala, ljeti živjela u nesnosnom smradu, mučeći se oko vode. Iako su se mnoge institucije i udruge, zajedno s njezinim roditeljima, u početku mučile da priču razriješe na najbolji mogući način, to se nije nikako uspijevalo i slučaj je polako pao u zaborav.

Jednom se čak došlo nadomak rješenja i djevojka je napokon pristala na nužnu hospitalizaciju i udomljavanje pasa, no igrom slučaja puštena je iz bolnice, pokupila je ponovno sve pse i vratila se u šumu, prenosi Glas Istre.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views