SJEDNICA VLADE

Božinović na sjednici Vlade otkrio da je Stožer donio osam novih odluka, evo o čemu se radi

Foto: Screenshoot/ Vijesti.hr

Od 4. listopada na snagu stupaju tri odluke o covid potvrdama za bolnice i pacijente i socijalnu skrb

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade otkrio je da su od zadnje sjednice donijeli 8 novih odluka, pišu Vijesti.hr

“Od 4. listopada na snagu stupaju tri odluke o covid potvrdama za bolnice i pacijente i socijalnu skrb. Prilikom dolaska na posao pacijenti i pratnja, i zaposlenici bolničkih ustanova i zaposlenici socijalne skrbi moraju predočiti na uvid ovlaštenoj osobi. I oni koji su imali covid potvrđenim brzim testom, i oni koji su proglašeni vjerojatnim slučajevima (ali u određenom periodu), ne moraju se testirati iako nemaju covid potvrdu”, kazao je Božinović i dodao:

“Digitalnu potvrdu pacijent ne moraju predočiti kad se radi o hitnom slučaju… Ne moraju niti u primarnoj zdravstenoj zaštiti”, rekao je.

Dodao je također da se od 15. listopada produljuju epidemiološke mjere koje se odnose na okupljanja, maske, rad trgovina, granice (tu se produžuje rok za cijepljenje s 270 na 360 dana).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari