PROMETNO NA GRANICI

 Božinović: ‘U Hrvatsku je ušlo 2000 Slovenaca, to je normalno za ovo doba godine’

Foto: RTL

Ministar unutarnjih poslova kaže da se vodi računa o epidemiološkim mjerama

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u subotu, nakon susreta sa slovenskim kolegom ministrom Hojsom u Sloveniji, ulazak velikog broja Slovenaca u Hrvatsku te na situaciju s migrantima koja je, za vrijeme epidemije koronavirusa, bila manje izražena.

U Hrvatsku su, prema jutrašnjim podacima, ušle dvije tisuće građana Slovenije, a Božinović je komentirao da je u ovo doba godine normalno da ih puno ulazi.

S obzirom na situaciju s koronavirusom, popuštanjem mjera i stanja “novog normalnog” rekao je: “Dat ćemo apsolutni doprinos tome da se interes građana Hrvatske i Slovenije osigura u najvećoj mogućoj mjeri”.

“Još uvijek moramo voditi računa o epidemiološkim razlozima i zahtjevima struke jer virus je još uvijek tu i neće nestati preko noći. I Hrvatska i Slovenija sa svojim su se mjerama pokazale vrlo učinkovitima i vjerojatno smo, nakon baltičkih zemalja, prvi u Europi koji stvaramo jednu zonu istih ili sličnih mjera popuštanja”, rekao je ministar, prenosi Večernji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari