KONFERENCIJA STOŽERA

Božinović uzrujan zbog šala na račun zabranjene glazbe u kafićima: ”Namjerno se iskrivljuju poruke Stožera!”

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, rekao je da će glazba u ugostiteljskim objektima biti dopuštena s maksimalnom razinom 50 decibela.

Na to se nadovezao potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, rekavši da je vidio komentare kako je Stožer protiv glazbe, ali da to nije istina, piše Net.hr

“Namjerno se iskrivljuju stvari. Ovdje se radi o tome da se ljudi nužno više približavaju uz glazbu, a to olakšava širenje virusa. Nije poanta glazba, ovo je čisto epidemiološka mjera. Podsjetio bih sve koji se tome izruguju, da smo bili država koja je najmanje bila zatvorena u EU i da umjesto jasnih kriterija incidencije koje traže, neka razmisle jer da nismo imali mjere, danas nijedan ugostiteljski objekt, a možda ni trgovine ne bi bile otvorene. Sve više se razmišlja o modelu koji i mi koristimo, a to je praćenje situacije i fleksibilnost. Energiju koja se uzalud troši na to, trebalo bi usmjeriti na striktno pridržavanje mjera čime bi se pomoglo svima, a pogotovo djelatnostima koje su najviše pogođene pandemijom”, rekao je Božinović.

Podsjetimo, Stožer je prvo planirao potpuno zabraniti muziku na kafićima, ali su se potom ipak dogovorili s ugostiteljima, te je sada ograničena glasnoća muzike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari