PREPORUKA STOŽERA

Božinović zabrinut oko Europskog prvenstva: ”Otkažite masovno navijanje na gradskim trgovima!”

Foto: Pixsell

Šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović danas je na press konferenciji Stožera pozvao lokalne vlasti da ne organiziraju masovne navijačke skupove na otvorenom prostoru.

U Hrvatskoj je, naime, uobičajeno da se na otvorenom prostoru navija za hrvatske nogometne reprezentativce, a obzirom da danas počinje Europsko nogometno prvenstvo, tema masovnog navijanja na otvorenom potegnuta je i na press konferenciji Stožera.

Naime, u nekim hrvatskim gradovima najavljeni su programi na otvorenom i navijanje za reprezentaciju. Evo što je o tome danas rekao Božinović, piše Index.

“Preporuka je svima da to ne rade”

“Vi znate da mi nastojimo utjecati na svijest svih, pogotovo odgovornih osoba, i u gradovima i u županijama, u odluci je preporuka svima da to ne rade. Mislimo da je to razumljivo, ne vidimo kako bi se to moglo raditi da se ne krše mjere”, rekao je Božinović.

“Ne možemo okupiti tisuće ljudi  i očekivati da se prihvati poruka stranim gostima da je sigurno doći”

“Mi smo i prije imali u planu produžiti radno vrijeme ugostiteljskim objektima, ljudima će se omogućit da u tim objektima mogu pratiti utakmice s tim da će biti kontrole lokalnih stožera da se to ne pretvori u nešto nekontrolirano. Mi ne možemo kad počne neka utakmica poslat sliku da su se tisuće ljudi okupila na jednom mjestu i očekivati da će se prihvatiti naša poruka stranim gostima da je u Hrvatsku sigurno doći jer se u Hrvatskoj svi pridržavaju mjera”, ustvrdio je.

“Jasno mi je kako je to izgledalo prije, ali ne možemo se ponašati na način da epidemije nema, ne smijemo dopustiti da nam se pokvari epidemiološka slika. Treba li biti otkazano navijanje na Trgu u Zagrebu i na ostalim trgovima u većim gradovima? Ja ih pozivam da to naprave”, zaključio je šef Stožera.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari