TENISKA DRAMA U AUSTRALIJI

Video | Brat Novaka Đokovića za RTL: ‘On svoj medicinski karton neće nikome objaviti’

Priznaje da ukoliko se ovakva zatvaranja zbog covida nastave, to će biti problem za Novaka

Češka tenisačica, koja je kao i Đoković morala u karantenu, odlučila napustiti Australiju. Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, rekao je kako je slavni tenisač već mogao napustiti Australiju, no da je to učinio donekle bi priznao krivinju koje apsolutno nema, pišu RTL Vijesti.

”Priznao bi poraz koji nije mogućnost, a ostalo je samo još par dana do sudske odluke nezavisnog suda koji će vjerujem da donese pravu i pravednu odluku, jer Novak apsolutno nikakav zločin nije počinio. Nije on taj koji je ispunjavao formulare na internetu, to je sve rađeno preko Australske teniske federacije”, pojasnio je Đorđe Đoković.

Više u VIDEOPRILOGU:

Federacija mu je dala dozvolu, no australska država nije. Ironija je, naglašava Đorđe, kako federacija i vlast surađuju i zajedno izdaju sve dozvole.

”Australska teniska federacija ne bi mogla izdati bilo kakvu potvrdu. To je napravila, ako se ne varam, vlada savezne države Viktorije, no federalna vlada je zaustavila odluku republike Viktorije. Što znači da smo došli do političke  teme. Ovo nema apsolutno nikakve veze s tenisom”, rekao je Đorđe.

Komentirao je kako je češka tenisačica u Australiju ušla bez ikakvih problema, s istim dokumentom kao Novak, odigrala pripremni turnir, a onda su je policajci praktički deportirali kući.

”To je nevjerojatna situacija. Novak se iz tih razloga ne želi povući, već sačekati sudsku odluku. Želi da izgura pravdu ne samo za sebe, nego i za sve ostale”, rekao je Novakov brat.

Đorđe je kazao da u ovom trenu ne zna hoće li Novak nastupiti na turniru i da su se prema Novaku kao sportašu i ambasadoru odnosili onako, kako kaže, kako se ne treba ophoditi prema nikome. On se s Novakom čuo prije dva sata.

”Mislim da je prošao sve moguće faze, od toga da ljut, nesretan, tužan, pa do toga da se ironično smije. A danas na sveti dan je odlučio da ne želi baviti se rekla-kazala, već pustiti sud da odradi svoj posao. I da donesu odluku koja će biti kakva će biti. Donijet će siguran sam pravednu odluku”, rekao je Đorđe.

Priznaje da ukoliko se ovakva zatvaranja zbog covida nastave, to će biti problem za Novaka.

”On svoj medicinski karton neće apsolutno nikome objaviti. To je pitanje svakog od nas”, rekao je Novakov brat.

Uz to napomenuo je da mu je francuska ministrica sporta poželjela dobrodošlicu. Njegova obitelj je kazala da će tenisači koji ne žele otkriti svoj medicinski status, moći zaigrati na turnirima.

”Svi su oni zdravi, svi su sportaši. Ne vidim zašto ne bi mogli u najboljem mogućem redu da nastave igrati tenis”, zaključio je Đorđe Đoković, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari