IZ NJEMAČKE

Brat Sirijca koji je bio u kamionu na A3: ”Majka je izvan sebe. Svjesni smo da nije legalno, put od Srbije platio je 50.000 kn”

Idi na originalni članak
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Brat nastradalog Sirijca u nesreći kod Okučana: ‘Majka me zove uspaničeno, izvan je sebe. Nismo imali drugog rješenja, za mlade više u Siriji nema života. Ili ćete u rat ili će vam se desiti nešto loše’

Oglas

Ali Omar (23), koji šest godina živi i radi u Njemačkoj javio se novinarima 24sata nakon što je pročitao o tragičnoj prometnoj nesreći na A3 kod Okučana. Njegov je brat Muhammad Omar (20) bio u kamionu u kojem su jučer oko tri sata poginula četvorica migranata, a desetorica su teško ozlijeđena. Kako doznaje 24sata, Muhammad je živ, lakše je ozlijeđen i nalazi se u pakračkoj bolnici, prenosi Net.hr.

Želim ga samo vidjeti i čuti da je živ, u strahu smo. Majka me zove uspaničeno, izvan je sebe. Nismo imali drugog rješenja, za mlade više u Siriji nema života. Ili ćete u rat ili će vam se desiti nešto loše. Ja već šest godina živim i radim u Njemačkoj u jednoj firmi s automobilima te sam želio brata dovesti ovdje i izvući ga iz izbjeglištva”, rekao je Ali.

Put od Srbije 7000 eura

Brata i obitelj vidio je prije tri godine. “Otišao sam do njih u Irak da ih vidim nakon što sam uspio riješiti sve papire. Mi smo svjesni da ovo što radimo nije legalno, ali sila zakon mijenja. U Siriji smo ostavili cijeli naš život, želim samo spojiti svoju obitelj i da nakon toliko godina u miru zajedno sjednemo za stol”, rekao je Ali te otkrio da je brat put samo od Srbije platio 7000 eura (oko 50.000 kuna).

Exit mobile version