IZ NJEMAČKE

Brat Sirijca koji je bio u kamionu na A3: ”Majka je izvan sebe. Svjesni smo da nije legalno, put od Srbije platio je 50.000 kn”

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Brat nastradalog Sirijca u nesreći kod Okučana: ‘Majka me zove uspaničeno, izvan je sebe. Nismo imali drugog rješenja, za mlade više u Siriji nema života. Ili ćete u rat ili će vam se desiti nešto loše’

Ali Omar (23), koji šest godina živi i radi u Njemačkoj javio se novinarima 24sata nakon što je pročitao o tragičnoj prometnoj nesreći na A3 kod Okučana. Njegov je brat Muhammad Omar (20) bio u kamionu u kojem su jučer oko tri sata poginula četvorica migranata, a desetorica su teško ozlijeđena. Kako doznaje 24sata, Muhammad je živ, lakše je ozlijeđen i nalazi se u pakračkoj bolnici, prenosi Net.hr.

Želim ga samo vidjeti i čuti da je živ, u strahu smo. Majka me zove uspaničeno, izvan je sebe. Nismo imali drugog rješenja, za mlade više u Siriji nema života. Ili ćete u rat ili će vam se desiti nešto loše. Ja već šest godina živim i radim u Njemačkoj u jednoj firmi s automobilima te sam želio brata dovesti ovdje i izvući ga iz izbjeglištva”, rekao je Ali.

Put od Srbije 7000 eura

Brata i obitelj vidio je prije tri godine. “Otišao sam do njih u Irak da ih vidim nakon što sam uspio riješiti sve papire. Mi smo svjesni da ovo što radimo nije legalno, ali sila zakon mijenja. U Siriji smo ostavili cijeli naš život, želim samo spojiti svoju obitelj i da nakon toliko godina u miru zajedno sjednemo za stol”, rekao je Ali te otkrio da je brat put samo od Srbije platio 7000 eura (oko 50.000 kuna).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari