BRAVO! Kraljevica među 10 najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po smanjenju nezaposlenosti

Samo 60 gradova od 128 bilježi smanjenje nezaposlenosti u siječnju 2017. u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Među razloge iseljavanje mladih i obrazovanih ljudi spada i vioska nezaposlenost u Hrvatskoj. Ovaj problem trebalo bi riješiti na svim granama vlasti, od najviše pa do lokalne razine koju je analizirala stranica Gradonačelnik.hr kako bi se vidjelo koliko se tijekom posljednjih godina smanjila registrirana nezaposlenost u gradovima.

Samo 60 gradova od 128 bilježi smanjenje nezaposlenosti u siječnju 2017. u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Među najuspješnijim gradovima koji rade na smanjenju nezaposlenosti nalaze se Klanjec, Sveta Nedelja, Oroslavlje, Samobor, Zlatar, Varaždin, Ludbreg, Pregrada, Kraljevica te Karlovac.

U Klanjecu, koji je na prvom mjestu, broj nezaposlenih je u godinu dana smanjen za 26 posto, a ovaj rezultat, kako je istaknuo gradonačelnik Zlatko Brlek, je zapošljavanje.

“Grad Klanjec je mali grad sa otprilike 3000 stanovnika i svako novo otvoreno radno mjesto i zapošljavanje u velikoj mjeri smanjuje nezaposlenost. Mene kao gradonačelnika te brojke o postotku smanjenja nezaposlenosti čine ponosnim, tim više što prema podacima HZZ-a, sa zavoda nije nitko otišao na rad u inozemstvo. Naše stanovništvo zapošljava se na području grada Klanjca i okolice, te grada Zagreba, zbog blizine, jer smo od Zagreba udaljeni tridesetak kilometara”, istaknuo je Brlek.

Drugi grad na listi po smanjenju nezaposlenosti je Svetan Nedelja u kojoj je broj nezaposlenih u siječnju u odnosu na isto razdoblje prošle godine manji za 20 posto, no tamo ipak nedostaje radne snage.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari