TRAJU PREGOVORI

Britanci stižu na Jadran? Hrvatska na popisu zemalja u koje će gosti s Otoka smjeti na ljetovanje

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Osim s Hrvatskom, britanski ministri pregovaraju sa Španjolskom, Italijom, Grčkom, Francuskom i Turskom

Ove godine, više nego ikad, bitan je svaki gost. Zbog toga veseli vijest da bi osim redovnih Slovenaca i Austrijanaca koji na Jadran uglavnom stižu automobilima, kod nas mogli ljetovati i Britanci.

Naime, britanski ministri u pregovorima su s čelnicima šest europskih zemalja kako bi uspostavili ‘zračne mostove’ za britanske turiste željne ljetovanja.

Osim s Hrvatskom, britanski ministri pregovaraju sa Španjolskom, Italijom, Grčkom, Francuskom i Turskom, a razmataju se i mogućnosti dogovora s Njemačkom i Austrijom.

Ideja je da se Britancima omogući odlazak na ljetovanje u zemlje s niskom razinom rasprostranjenosti zaraze i povratak kući bez odlaska u karantenu.Izvor iz britanske vlade za Guardian je rekao da, kad se sastavljao popis zemalja, isključivo gledalo na postotak zaraze na 100.000 stanovnika.

Razmatrali su se Singapur, Australija i Bermuda, ali je izbor pao na mediteranske zemlje je daleke destinacije zahtijevaju presjedanja u zemljama gdje je epidemiološka situacija puno ozbiljnija.

I dok je Europska komisija prije nekoliko mjeseci rekla da otvaranje takvih koridora može biti podložno diskriminaciji, na Otoku se nadaju da će pregovori završiti do ponedjeljka kada će Ujedinjeno Kraljevstvo objaviti novi set ublažavanja mjera, piše Guardian.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari