BROJAČ RADI „PUNOM PAROM“ Javni dug raste za 443,66 kuna u sekundi!

Hrvatski javni dug raste brzinom od 443,66 kuna u sekundi i do kraja 2015. godine mogao bi dosegnuti kritičnu točku od 90 posto bruto domaćeg proizvoda, rečeno je u srijedu na predstavljanju prvog “Brojača javnoga duga” kojeg je osmislila Udruga poreznih obveznika Lipa. Hrvatski javni dug do danas je narastao na gotovo 290 milijardi kuna.

“Brojač javnog dug” bit će dostupan i na internetskim stranicama te udruge, a prema javnom dugu od 290 milijardi kuna, ispada da je svaki stanovnik Hrvatske zadužen za više od 67 tisuća kuna, a svaka zaposlena osoba za više od 187 tisuća kuna.

Brojač u realnom vremenu pokazuje povećanje javnog duga, a u Zagrebu će biti postavljeno pet displeja na kojima će građani gledati kako dug raste.

Javni dug je jedna od najvećih prepreka gospodarskog rasta, a na predstavljanju “Brojača javnog duga” istaknuto je kako bez uravnoteženih financija i gospodarskog rasta nije moguće povećati standard života građana, a za to je nužno zaustaviti daljnji rast duga. Zadnje tri hrvatske Vlade javni dug su povećale sa 122 milijarde na preko 285 milijardi kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari