OBLJETNICA ZA PONOS!

Burilović uručio povelju Končaru za 100. obljetnicu rada

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović dodijelio je povelju tvrtki Končar povodom njihove 100. obljetnice poslovanja

„Končar se kroz cijelo stoljeće rada etablirao u regionalnoga elektroenergetskoga lidera te jednoga od najvećih hrvatskih izvoznika. Njihovi strojevi i tehnologija pronašli su svoj put do tržišta 130 zemalja svijeta i pomogli da se kompanija izgradi u globalno prepoznatljiv brend. Inovativnost i visokotehnološka proizvodnja velike dodane vrijednosti, to su postulati na kojima Končar gradi svoju konkurentnost, a upravo te principe moramo preslikati i na ostatak hrvatskoga gospodarstva“, poručio je Burilović.

Povelju HGK je u ime Grupe Končar preuzeo predsjednik Uprave Končar – Elektro industrije Gordan Kolak, koji je kao temelje uspjeha istaknuo zaposlenike, koji su svojom stručnošću, znanjem i predanošću pridonijeli da ova kompanija postane ono što danas jest.

„Zahvaljujem Hrvatskoj gospodarskoj komori na dodjeli povelje povodom 100 godina uspješnoga poslovanja. Unatoč svim izazovima, Končar i dalje planira svojim aktivnim sudjelovanjem pridonositi radu Komore te ostati značajan partner hrvatskim poduzetnicima i gospodarstvu“, između ostaloga je istaknuo Kolak.

U sklopu Grupe Končar djeluje 14 društava od kojih su četiri čak 13 puta nagrađena Zlatnom kunom, a sedam puta su dobili nagradu Indeks DOP-a za društveno odgovorno poslovanje koju također dodjeljuje HGK, uz HRPSOR. Uz to, aktivno sudjeluju u radu strukovnih Udruženja kojima pripadaju u HGK, a uključeni su i u sajamske nastupe i poslovne delegacije u organizaciji Komore.

Luka Burilović

U 100 godina poslovanja isporučili su 400.000 transformatora raznih vrsta, naponskih nivoa i snaga na sve kontinente, izgradili i revitalizirali 375 hidroelektrana, proizveli i revitalizirali 700 generatora te proizveli i isporučili 180 niskopodnih tramvaja i vlakova. Grupa Končar je i tijekom 2020. godine uspjela zadržati svoje poslovanje na visokoj razini s procijenjenim prihodom od gotovo 3 milijarde kuna, što je šest posto više u odnosu na 2019.

U 2021. planiraju ostvariti poslovne prihode u iznosu od 3,4 milijarde kuna. Od toga je 1,4 milijarde planirano na domaćem, a 1,9 milijardi od izvoza.

Daljnji ciljevi su rast i razvoj zaposlenika, unaprjeđenje učinkovitosti organizacijske strukture i proizvodnih procesa, povećanje i ostvarivanje prihoda te otvaranje novih tržišta i proširivanje portfelja proizvoda i usluga. Sve to omogućit će daljnji rast i razvoj Grupe i zadržavanje konkurentnosti na tržištima diljem svijeta, poručili su iz Končara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari