O REKONSTRUKCIJI VLADE

Butković: ‘Kud ću ja više preuzeti? Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine’

PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković više puta je naglasio da je parlamentarna većina stabilna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je smjenu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, kao i mogućnost rekonstrukcije Vlade.

Butković je istaknuo da je parlamentarna većina stabilna, prenosi Net.hr.

‘Parlamentarna većina je stabilna’

“Mogu reći samo ono što znam, ono o čemu je govorio i premijer, da je stabilna parlamentarna većina. Mi ćemo danas imati stranačke sastanke. Ne mogu govoriti ni o čemu, nego da je stabilna parlamentarna većina, da će stranka o tome svemu raspraviti, o novonastaloj situaciji i da će se odgovarajuće odluke donijeti”, poručio je Butković.

Dodao je da će se nakon sastanka stranačkih tijela i vrha stranke, održati i koalicijski sastanak. “Zasad je parlamentarna većina stabilna. Nisam zabrinut. Vidite da radimo svoj posao”, rekao je.

VIDEO DANA:

‘Ne bih mogao ništa preuzeti’

Butković je poručio da on ne bi mogao preuzeti Horvatovo ministarstvo u eventualnom preslagivanju Vlade.

“Kud ću ja više preuzeti? Imam resor od 56 velikih tvrtki. Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine, ja bih rekao, ne bih mogao više ništa preuzeti”, kazao je Butković.

Horvatovo uhićenje ga je iznenadilo. “Naravno da me iznenadilo, kao sve nas u Hrvatskoj. Ja nisam previše razmišljao o tajmingu, mi moramo nastaviti raditi svoj posao. Svoje stavove oko budućnosti u stranci kazat ću na stranačkim tijelima”, rekao je Butković.

Na pitanje je li rješenje rekonstrukcija Vlade ili samo zamjena za Horvatovo mjesto u Vladi, Butković je rekao da na to ne može odgovoriti. “Moram vidjeti što će druge kolege reći, informacije koje čitamo u medijima ne znamo jesu li prave, o svemu ćemo raspravljati i onda ćemo reći svoj stav. U ovom trenutku ne bih špekulirao”, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari