KOMENTAR O INCIDENTU

Butković o tri poginula pomorca na trajektu Jadrolinije: “Razmišljao sam o ostavci nakon tragedije, ali…”

10.2.2024., Rijeka - Konferencija za medije Olega Butkovica u vezi sigurnosnih provjera Ivana Turudica. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da nije podnio ostavku nakon tragične nesreće Jadrolinijinog trajekta u Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri mornara i jedan teže ozlijeđen. Butković je istaknuo da je dugo razmišljao i odlučio ostati na svom položaju jer želi da se razjasne sve okolnosti nesreće i da se dođe do istine.

Prema Butkovićevim riječima, u ovom trenutku nije moguće govoriti o odgovornosti za nesreću, budući da su istrage koje provode Državno odvjetništvo, policija i Agencija za istraživanje pomorskih nesreća još uvijek u tijeku. Dodao je da će se nakon završetka istraga moći govoriti o mogućoj odgovornosti bilo kojeg pojedinca ili organizacije.

Butković je također naglasio da smjene unutar Jadrolinije, posebno na tehničkim i operativnim pozicijama, nisu u njegovoj nadležnosti. Kada je upitan o svojoj ocjeni odluka uprave Jadrolinije, rekao je da podupire sve odluke koje mogu unaprijediti učinkovitost i kvalitetu rada tvrtke.

Na pitanje o mogućem smjenjivanju osoba u Jadroliniji prije završetka istraga, Butković nije izričito odgovorio, ostavivši otvorenim mogućnost za daljnje postupke nakon što se razjasne okolnosti nesreće.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari