KOMENTAR O INCIDENTU

Butković o tri poginula pomorca na trajektu Jadrolinije: “Razmišljao sam o ostavci nakon tragedije, ali…”

Idi na originalni članak
10.2.2024., Rijeka - Konferencija za medije Olega Butkovica u vezi sigurnosnih provjera Ivana Turudica. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da nije podnio ostavku nakon tragične nesreće Jadrolinijinog trajekta u Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri mornara i jedan teže ozlijeđen. Butković je istaknuo da je dugo razmišljao i odlučio ostati na svom položaju jer želi da se razjasne sve okolnosti nesreće i da se dođe do istine.

Oglas

Prema Butkovićevim riječima, u ovom trenutku nije moguće govoriti o odgovornosti za nesreću, budući da su istrage koje provode Državno odvjetništvo, policija i Agencija za istraživanje pomorskih nesreća još uvijek u tijeku. Dodao je da će se nakon završetka istraga moći govoriti o mogućoj odgovornosti bilo kojeg pojedinca ili organizacije.

Butković je također naglasio da smjene unutar Jadrolinije, posebno na tehničkim i operativnim pozicijama, nisu u njegovoj nadležnosti. Kada je upitan o svojoj ocjeni odluka uprave Jadrolinije, rekao je da podupire sve odluke koje mogu unaprijediti učinkovitost i kvalitetu rada tvrtke.

Na pitanje o mogućem smjenjivanju osoba u Jadroliniji prije završetka istraga, Butković nije izričito odgovorio, ostavivši otvorenim mogućnost za daljnje postupke nakon što se razjasne okolnosti nesreće.

Exit mobile version