ZABORAVILI NA KOLEGICU

Butković se pohvalio da je najduže u Vladi pa se požalio na Plenkovića? ‘Traži od nas taj dodatan angažman’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ocjenu koju mu je dao za njegov rad bila je čista petica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dao je izjavu za novinare prije sjednice Vlade.

Kratko je prokomentirao to da je jedan od onih koji su najduže u ovoj Vladi Andreja Plenkovića.

“Ja sam tu duže od šest godina jer sam bio i prije u Oreškovićevoj vladi koja je trajala vrlo kratko. Tako da sam po stažu najduže, nekoliko dana poslije mene je došao i potpredsjednik Medved, ali smo on i ja najdugovječniji sada u Vladi”, rekao je Butković.

Očito su i novinari, ali i sam ministar zaboravili da je već dugih šest godina u Vladi i ministrica kulture – Nina Obuljen Koržinek.

Butkovića su pitali i kako bi ocjenio rad Vlade u ovih šest godina.

“Napravljeno je jako puno, mi smo jučer u izvješću premijera u Saboru čuli što je napravljeno u godinu dana, a kada pogledamo šest godina unatrag onda možemo reći da su to bile vrlo teške godine, da su se događali veliki izazovi, imali smo mnoge krize. Od Agrokora, potresa, požara, poplava, korona puno je tu jako složenih operacija i praktički se nismo stigli odmoriti niti jedan dan i za svakog od nas je to bilo vrlo intenzivno razdoblje koje vas troši kao čovjeka, ali i kao političara”, pohvalio se Butković.

“Bilo je i puno uspješnih stvari, otvorili smo Pelješki most, ulazimo u Euro, Schengen, velike strateške stvari su odrađene i naravno da smo svi koji smo dio te ekipe ponosni na ono što smo pozitivno napravili. Donijeli smo odgovarajuće mjere u ovoj godini, rast gospodarstva u prošloj godini, jedni od najbržih oporavak u cijeloj EU smo imali tako da je rad ministarstava doprinio tome”, dodao je.

Na pitanje kakva mu je suradnja s Plenkovićem, Butković odgovara:

“Suradnja je izvrsna i s premijerom i s kolegama. Hipotetsko je pitanje bi li Vlada ostala bez premijera Plenkovića. Ono što mogu reći je da je čovjek koji dobro Vladu i stranku i traži od nas taj dodatan angažman. Puno radi, puno traži i nabija jedan ritam koji je svima nama nekad možda pretežak, tj. ne pretežak nego prezahtjevan. No, s obzirom na sve okolnosti koje su se dogodile možemo reći da je ovih šest godina bilo jako uspješno”, dodao je.

Ocjenu koju mu je dao za njegov rad bila je čista petica.

“To je petica, ali objektivna petica, nije dodvoravanje”, nasmijano je zaključio ministar, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari