ČAK 2.000 U MJESEC DANA: Zbog najave poskupljenje dopunskog, građani raskidaju police osiguranja

HZZO priznaje kako građani intenzivnije od uobičajenog raskidaju police dopunskog zdravstvenog osiguranja od kada je najavljeno poskupljenje

HZZO je priopćio kako je prvi tjedan nakon najavljenog mogućeg poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a bilo je više otkazivanja, no ono se sada značajno smanjilo, te je od 30. ožujka otkazano oko 2.000 polica, prenosi N1.

“To jest intenzivnije od uobičajenog no nije alarmantno jer otkazivanje se uvijek događa, neke se police ne obnove itd.”, obrazlažu.

“Trend smanjivanja otkazivanja, koji smo uočili u proteklih nekoliko tjedana, govori nam da su naši građani prepoznali da se HZZO ne vodi za profitom, prepoznali su da se HZZO vodi solidarnošću, te svim kategorijama osiguranika omogućuje istu cijenu. Da bi naši stariji, naši roditelji, djedovi i bake imali povoljnu cijenu polica, ostali su u sustavu dopunskog zdravstvenog osiguranja koje provodi HZZO”, branili su svoju logiku.

“HZZO ne pravi razliku između osiguranika koji malo troše i koji puno troše, koji su zdravi i bolesni, stari i mladi, jer na taj način bismo zaboravili one koji su godinama gradili sustav solidarnog zdravstvenog osiguranja”, nastavljaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari