ZA SVE JE ONA KRIVA

CAPAK JE BIO U PRAVU!? Izgleda da se Covid-19 stvarno može prenijeti putem teniske loptice

Screenshot/Twitter, PIXSELL

Očito je problem u malenoj žutoj loptici

Teniski turnir u Zadru u središtu je svjetskog interesa. Naime, nekoliko tenisača pozitivno je na koronavirus, nekima su rezultati negativni, a neki svoje rezultate još čekaju. Cijeli svijet osudio je turnir i organizatore – nitko nije nosio masku na licu, nitko se nije pridržavao mjera zaštite i distanciranja, svi su se grlili, tenisači su se naslikavali s publikom, a najveću hajku digao je posjet jednom noćnom klubu.

Sjećate se kada su prije skoro dva mjeseca rekli da i teniska loptica može prenijeti koronavirus? 

“Vodimo brigu i o rekreativcima i uvjeravam vas da će oni vrlo brzo doći na red. Propisat ćemo i za njih mjere, moramo to napraviti u fazama i polako. Možemo puno diskutirati, je li tenis beskontaktni sport? Ako vi bacite lopticu ispred svojih usta i nakon toga je udarite reketom, pa je potom uzme ovaj drugi i primi u ruku i istu tu lopticu servira i baci ju ispred svojih usta…. Tu isto treba vidjeti postoje li tu neki epidemiološki aspekti  o kojama se može diskutirati i obuhvatiti nekim mjerama. Ja svakoga tko misli da može nešto napraviti i pomoći epidemiolozima u razrađivanju epidemioloških mjera pozivam da to pokuša staviti na papir i pokušamo vidjeti što se može napraviti”, kazao je Capak na jednoj od pressica prije skoro dva mjeseca.

Izgleda da se upravo ova tvrdnja ispostavila točnom, tenis jest opasan. Doduše, možda ne toliko ako se upražnjava pravilno. Kako se to teniski turnir igra epidemiološki nepravilno, možete vidjeti u ovoj fotogaleriji:

Pia Humski

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari