DOBRE VIJESTI

Capak najavio popuštanje mjera, produljit će radno vrijeme kafića i klubova. Uskoro objava!

20.11.2021., Rijeka - Mnogobrojni rijecani uzivaju u suncanom danu u setnji i na terasama kafica u rijeckoj luci.

Iako ugostiteljski objekti zasad rade samo do ponoći, promjene bi mogle biti uvedene i u tom sektoru

Krunoslav Capak najavio je popuštanje epidemioloških mjera, javlja Dnevnik.hr.

“Uvijek smo pazili na balans između gospodarstva, socijalnog života i epidemioloških mjera koje dopuštaju da se epidemija drži koliko toliko pod kontrolom. Ostalo je svega tih nekoliko mjera. Ono što možemo je povećati broj ljudi na okupljanjima. To je do sada bilo 50 (u zatvorenom prostoru) ili 100 (u otvorenom prostoru), sad ćemo to povećati na 100 ili 200, a s COVID potvrdama će broj biti neograničen, ali se svi trebaju držati epidemioloških mjera”, rekao je ravnatelj HZJZ-a.

Iako ugostiteljski objekti zasad rade samo do ponoći, promjene bi mogle biti uvedene i u tom sektoru. “Razmišljamo o tome da produžimo to vrijeme jer to omogućava noćnim klubovima, automat klubovima i tako dalje dulje radno vrijeme. To će biti vjerojatno za dva sata“, rekao je, dodajući da će se ta odluka donijeti za sljedećih 24 do 48 sati.

Maske ostaju

Capak je najavio da će popustiti nešto i po pitanju sportskih i kulturnih događanja. “Dopustit ćemo punjenje stadiona uz COVID potvrde, a ukoliko nisu potvrde ostaje odredba o razmaku između. Što se tiče kulturnih događanja, imali smo ograničenja na četiri metra kvadratna za tamo gdje nisu COVID potvrde, sada ćemo to ukinuti ta četiri metra gdje se traže COVID potvrde, a popustit će se po pitanju kulturno umjetničkih izvedbi, do sada su postojala ograničavanja po pitanju potvrda, ali u ovom trenutku ćemo osloboditi po tom pitanju”, objasnio je Capak.

Maske ostaju kao mjera na svim zatvorenim prostorima i na otvorenom gdje se ne može držati razmak. “Maske su epidemiološka mjera koju smo imali i prije cijepljenje i COVID potvrda i one u jednom mjeri štite od širenja svih respiratornih infekcija pa tako i korone”, dodao je.

Promjena će biti i kod izolacija vrtićke djece. Capak kaže da ta mjera nije predmet ove odluke nego je to pitanje regulacije HZJZ u dogovoru s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari