PRIMA I PRIJETNJE

Capak o mjerama za svadbe: ‘Dobio sam stotinjak mailova od ljutitih mladenki. Neke mi i prijete’

Idi na originalni članak
Daniel Kasap/PIXSELL

Svadbe su postale novi rasadnici koronavirusa

Oglas

Hrvatska je u utorak imala 52 nova slučaja koronavirusa, a čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović u RTL-u Danas najavio je moguće pooštravanje mjera, odnosno ograničavanje broja osoba na svadbama s obzirom da su se one pokazale kao najnoviji rasadnik korone. Od 14 novih slučajeva jučer u Splitu, 12 je povezano sa svadbom, dok je do novog žarišta došlo i u Kutini gdje su osobe bile na okupljanju na jednom OPG-u.

“Imamo dva vjenčanja na kojima je veliki broj oboljelih. Moramo educirati ljude. Sve stoji na stolu i razgovaramo o mjerama. Restrikcije nisu dobre. Nismo kazali da ćemo zabraniti vjenčanja, nego da ćemo malo smanjiti broj, ali sam dobio stotinjak mailova od ljutitih mladenki. Neki su pristojni pa apeliraju, a neki su bezobrazni, prijeteći i tako dalje. Zabrane stvaraju revolt i građani se onda još manje drže mjera”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u Dobro jutro Hrvatska.

Rekao je da se razgovara i o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama sa dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

“Neka roditelji razmišljaju u tom smjeru da mi već razgovaramo o tome da tu situaciju promijenimo, da bolnice stvore uvjete da je to moguće napraviti bez nekog velikog rizika ulaza virusa u zdravstvenu ustanovu”, rekao je Capak

Hrvatska ima 930 aktivnih slučajeva korone, a od početka epidemije 3272. Trenutno je 89 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru pet pacijenata.

Vijesti.hr

Exit mobile version