PRIMA I PRIJETNJE

Capak o mjerama za svadbe: ‘Dobio sam stotinjak mailova od ljutitih mladenki. Neke mi i prijete’

Daniel Kasap/PIXSELL

Svadbe su postale novi rasadnici koronavirusa

Hrvatska je u utorak imala 52 nova slučaja koronavirusa, a čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović u RTL-u Danas najavio je moguće pooštravanje mjera, odnosno ograničavanje broja osoba na svadbama s obzirom da su se one pokazale kao najnoviji rasadnik korone. Od 14 novih slučajeva jučer u Splitu, 12 je povezano sa svadbom, dok je do novog žarišta došlo i u Kutini gdje su osobe bile na okupljanju na jednom OPG-u.

“Imamo dva vjenčanja na kojima je veliki broj oboljelih. Moramo educirati ljude. Sve stoji na stolu i razgovaramo o mjerama. Restrikcije nisu dobre. Nismo kazali da ćemo zabraniti vjenčanja, nego da ćemo malo smanjiti broj, ali sam dobio stotinjak mailova od ljutitih mladenki. Neki su pristojni pa apeliraju, a neki su bezobrazni, prijeteći i tako dalje. Zabrane stvaraju revolt i građani se onda još manje drže mjera”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u Dobro jutro Hrvatska.

Rekao je da se razgovara i o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama sa dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

“Neka roditelji razmišljaju u tom smjeru da mi već razgovaramo o tome da tu situaciju promijenimo, da bolnice stvore uvjete da je to moguće napraviti bez nekog velikog rizika ulaza virusa u zdravstvenu ustanovu”, rekao je Capak

Hrvatska ima 930 aktivnih slučajeva korone, a od početka epidemije 3272. Trenutno je 89 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru pet pacijenata.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari