ŠIŠATI SE MORA(M)!

Capak o radu frizera: ‘Pribor dezinficirati nakon svake mušterije. Nošenje maske je obavezno’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Krunoslav Capak dao je upute kako će raditi frizeri i pedikeri, no detalje tek treba razraditi

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 14 novih bolesnika, ukupno 2030 bolesnika u ovom trenutku, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Nažalost, u KBC-u Split preminula je jedna osoba koja je bila stićenik Doma za starije te kronični bolesnik.

Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer.

Sutra kreće prva faza popuštanja mjera, a ministar Davor Božinović je istaknuo da “sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom”.

“Bit će više kretanja i može doći do novih zaraza. S druge strane razmišljamo i kako građanima omogućiti normalizaciju i vodimo računa svakodnevno o tome da se epidemiološka situacija ne pogorša. Tu borbu možemo dobiti samo uzajamnim slušanjem. Sutra se ne vraćamo životu kakav je bio prije epidemije, za to će nam trebati puno informiranja građana i čini mi se da smo u tome uspjeli, da podignemo svijest o tome kolika je opasnost i kako možemo usporiti ovaj virus i vratiti se normalnom životu. Zato u ovoj fazi u kojoj ima više nepoznanica nego i u prethodnoj, moramo učiniti sve kako ne bismo morali posezati za nekim mjerama koje nitko ne želi”, rekao je.

Mnogi obrti, pogotovo oni koji imaju bliski kontakt s klijentima poput frizera i pedikera, pitaju se kako će moći raditi.

“U svakom slučaju, budući da se radi o bliskom kontaktu, morat će nositi masku. Ogrtač će morati biti za jednokratnu uporabu, a aparat i druge alate koje koriste morat će se dezinficirati nakon svake mušterije. Sve detalje još ne mogu reći, ti obrtnici kreću u drugoj fazi pa ćemo se usuglasiti i prilagoditi”, rekao je Krunoslav Capak.

Upute za vjerske objekte i obrede još nisu gotove.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari