NITKO 'NE ŠLJIVI' PLENKOVIĆA

Cijene kave na zagrebačkoj špici izazivaju vrtoglavicu: Inspektori izašli na teren, kazne su brutalne!

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Iz državnog inspektorata za HRT tvrde da je danas na terenu 200-tinjak inspektora na području cijele Hrvatske

Prošlo je točno tjedan dana otkako je euro postao naša službena valuta, a još uvijek se nižu reakcije na zaokruživanje cijena robe i usluga. Državni inspektori te porezna i carinska uprava trebali bi krenuti u pojačani nadzor trebali bi krenuti, nakon što je premijer Andrej Plenković pozvao poslovne subjekte da hitno vrate cijene na razinu na kojoj su bile 31. prosinca.

HRT je provjerio kakva je situacija s kavama na zagrebačkoj subotnjoj špici i javlja da ugostitelji s kojima su razgovarali nisu imali nadzor Državne inspekcije. Isto tako, tvrde kako nigdje nisu vidjeli da su cijene kave vraćene na razinu s početka tjedna, kada su Državni inspektori utvrdili mnogobrojne nepravilnosti.

7.1.2023., Zagreb. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Cijena kave je 2,40 €, pa je to 18,08 kn ili 2,30 €, pa je to 17,09 kn. Iz državnog inspektorata za HRT tvrde da je danas na terenu 200-tinjak inspektora na području cijele Hrvatske. Oni će na terenu sami utvrđivati i procjenjivati je li nešto nepravilnost ili nije. Zaključke će objaviti u ponedjeljak.

Bitno je naglasiti, prenosi HRT, da danas neće biti novčanog sankcioniranja.

Prvi put inspektor poduzetniku oprašta nepravilnost, a ako ju utvrdi pri ponovnom izlasku na teren, kažnjavat će ih prema dvama zakonima – prema Zakonu o uvođenju eura, s kaznama do 13.270 € i prema Zakonu o Zaštiti potrošača, gdje su kazne i dvostruko više, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari