PRVE DOZE

CJEPIVO STIGLO U PRATNJI POLICIJE! Radi se o nacionalnoj sigurnosti, a prve doze u svitanje dočekao i Capak

Foto: HZJZ

Kamion je na granici dočekala policija koja ga je pratila sve do Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su u subotu u 6 sati prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech.

Kako RTL.hr doznaje, cjepivo je stiglo iz Poljske. Kamion je na granici dočekala policija koja ga je pratila sve do Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu jer je riječ o pošiljci koja je od nacionalne sigurnosti.

Bočice su u dozama od tri mililitra.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra, 27. prosinca, će krenuti u distribuciju po županijama.

Prema riječima doc. Krunoslava Capaka, ovo je najvažniji događaj od početka pandemije, objavljeno je na stranicama HZJZ-a. Međutim, zbog burnih reakcija građana sa stranica su vrlo brzo uklonjene fotografije na kojima Capak sjedi na kutijama cjepiva.

“Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid cjepivom i djelatnika hitne medicine.

Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca.

Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu ‘Misli na druge – cijepi se'”, poručio je Capak.

Sanja Petrović

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views