NAKON TRI DANA

Coca-Cola opet na policama trgovina! Fortenova: Konzum, Velpro, Roto i Tisak vraćaju je u ponudu

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Podsjetimo, Fortenova grupa odlučila je ukloniti sva pića koja proizvodi Coca-Cola prije tri dana. Istog je dana Državni inspektorat (DIRH) priopćio da je tvrtki Coca-Cola Hrvatska naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića koja proizvode nisu sigurna nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je nakon njihova konzumiranja više osoba potražilo liječničku pomoć

Fortenova grupa jutros je objavila vraćaju u prodaju proizvode Coca-Cole usvojim trgovačkim lancima Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak.

“Temeljem objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole”, priopćili su.

Podsjetimo, Fortenova grupa odlučila je ukloniti sva pića koja proizvodi Coca-Cola prije tri dana. Istog je dana Državni inspektorat (DIRH) priopćio da je tvrtki Coca-Cola Hrvatska naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića koja praozvode nisu sigurna nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je nakon njihova konzumiranja više osoba potražilo liječničku pomoć.

Inače, rezultati analize mineralne vode koju je popio mladić u Rijeci nakon čega je završio u bolnici pokazali su da je u vodi s okusom bila jaka lužnata otopina s pH vrijednosti 13,6.

“Temeljem utvrđenog kemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje”, objavio je MUP, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari