KAPA DOLJE!

Crveni križ ‘na prvoj liniji obrane’: ‘Imamo karantenu, iz nje se ne može, poskidali smo kvake’

Idi na originalni članak
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Krapinsko-zagorski Crveni križ radi, reklo bi se narodski – kao ura

Oglas

Ekipa RTL-a posjetila je Krapinsko-zagorsku županiju koja je među onima s najviše zaraženih Covidom-19. No društva Crvenog križa u toj županiji mogu poslužiti kao dobar primjer drugima u Hrvatskoj.

Pogledajte više u Videoprilogu:

Upravljaju karantenom za vozače, skladište dezinficijense i opremu, pomažu građanima, obilaze sve u potrebi. Pokrenuli su i pilot projekt koji će uskoro provoditi i sva druga društva Crvenog križa u Hrvatskoj.

“Imamo call centar na koji se javljaju i selektiraju na one kojima idu geronto domaćice ili Covid tim koji je još opremljeniji”, naglasio je Davor Šimunović, ravnatelj Gradskog društva CK Krapina.

Ovaj pilot projekt već od danas će se provoditi i u ostatku Hrvatske. Geronto domaćice i u ovo vrijeme posjećuju korisnike starije životne dobi.

Posjetili smo i karantenu za vozače kamiona koja je smještena u kompleksu Tuheljskih toplica. Jučer nije bilo vozača, no najčešće ih je dvadesetak.

“Oni se nama javljaju kada dođu na parking i onda mi najprije provjeravamo da dobijemo potvrdu od 112 da ih možemo zaprimiti ovdje u karantenu. Imamo posebnu sobu za karantenu, no i ostale sobe slično izgledaju. U njoj smo izdvojili da tu smještamo one s poteškoćama, visokom temperaturom i respiratornih problema, a ostale smještavamo na kat”, objasnila je Maja Rešetar, volonterka Crvenog križa.

U karanteni je propisan strogi kućni red. Van se ne može. Kako bi to spriječili čak su poskidane kvake na svim izlazima iz kompleksa. Krapinsko zagorski Crveni križ radi, reklo bi se narodski – kao ura.

Vijesti.hr

Exit mobile version