ALKOHOL NA RADNOM MJESTU

‘CUGANJE’ U HŽ-U! Kod trojice članova Uprave pronašli 13 boca alkohola u uredima!

Foto: Unsplash/ Pixell

Inspekcija rada bila je anonimno pozvana u upravu HŽ Infrastrukture kada je predsjednik uprave slavio rođendan

U prostorijama Uprave Hrvatskih željeznica Infrastrukture (HŽI) u u Zagrebu prema Telegramovim izvorima nije neobično da se tijekom radnog vremena potegne koja časica alkohola. Dosad su to samo bile izjave izvora, no sada su to neizravno priznali i u samoj upravi.

Propisana novčana kazna

”Možemo potvrditi kako je Inspekcija rada 5. listopada 2020. godine obavila nadzor u prostorijama Uprave HŽ Infrastrukture u Zagrebu. Nadzorom su pronađena alkoholna pića u kabinetima tri člana Uprave HŽ Infrastrukture koja su se isključivo koristila u svrhe reprezentacije, odnosno kao poslovni pokloni, piše Telegram.

Bez obzira na utvrđenu namjenu pića, utvrđen je prekršaj za koji je propisana novčana kazna te su članovi Uprave osobno platili izrečene kazne. Alkoholna pića se nisu konzumirala, niti je utvrđena alkoholiziranost”, izjavili su iz Korporativne komunikacije te tvrtke na upit Telegrama o inspekcijskom nadzoru u Upravi HŽ Infrastrukture.

Prema saznanjima Telegramovih izvora pronađeni alkohol u kabinetima trojice članova uprave HŽ Infrastrukture nije namijenjen ”u svrhe reprezentacije”, kako stoji u odgovoru, već za njihovu osobnu potrošnju.

Inspekcija rada bila je anonimno pozvana u upravu HŽ Infrastrukture 25. rujna kada je predsjednik uprave Ivan Kršić slavio rođendan i kada se, tvrde izvori, za radnog vremena, točio alkohol. Međutim, iz Inspekcije rada tog dana nisu mogli doći, ali zato je inspektor u upravu Hrvatskih željeznica Infrastrukture došao 5. listopada.

Tajnica Uprave, prema svjedočenju izvora, bila je šokirana kad joj je inspektor rekao da želi pregledati ormare kako bi ustanovio ima li u radnim prostorima alkohola. Rekla mu je da se takvo što još nije dogodilo u povijesti Hrvatskih željeznica, no on je započeo s nadzorom i, kako neslužbeno saznaje Telegram, pronašao čak 13 boca alkoholnih pića.

U službenom odgovoru HŽ Infrastrukture priznali su kako je alkohol pronađen u kabinetima trojice članove uprave, no nisu imenovani one kod kojih je pronađena alkoholna pića.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari