STRAVIČNO

Curica (2) stigla u bolnicu smrskane glave; Vratili je roditeljima: ”Možda si je sama to napravila…”

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatskom je odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog ozljeđivanja 2.5-godišnje djevojčice. Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim ozljedama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prevezenau zagrebačku Klaićevu bolnicu. 

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prof. dr. Goran Roić je u petak ujutro za RTL.hr kazao kako je djevojčica i nadalje vitalno ugrožena.

Zbog ekstremnih ozljeda, za koje je gotovo nemoguće da su nastale padom, liječnici su posumnjali da je djevojčica premlaćena. Dijete je osim teških ozljeda glave, prema neslužbenim informacijama, imalo i modrice različite starosti te svrab.

Nesretno dijete je vrlo brzo nakon rođenja oduzeto obitelji i premještena u udomiteljsku obitelj, no u studenom prošle godine je vraćena u biološku obitelj koja živi u okolici Nove Gradiške.

Obitelj ima još troje djece. Ona su, nakon što je 2.5-godišnja curica završila u bolnici pod nejasnim okolnostima ozljeđivanja, izdvojena iz obitelji.

Index je o cijelom slučaju razgovarao s Brankom Medunićem, ravnateljem Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

“Dijete je bilo smješteno u udomiteljsku obitelj. U vrijeme izdvajanja roditelji nisu bili u braku. Vjenčali su se i sredili stambene prilike, došlo je do poboljšanja uvjeta. U 11. mjesecu smo se odlučili vratiti dijete u biološku obitelj. Određen je nadzor nad roditeljima. Nadzor se radio najmanje jednom, dvaput tjedno. Majka je kod nas bila prije nekoliko dana s djetetom, nismo uočili nikakve ozljede”, kazao je za.

“Nemoguće je predvidjeti takve stvari. Dijete je bilo sklono autoagresiji, je li si to sama uradila, to će utvrditi liječnici i policija. Nije se moglo utvrditi ni slutiti da bi dijete bilo zanemarivano, a kamoli zlostavljano”, rekao je i potvrdio kako je ostalo troje djece sada izdvojeno iz obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari