JE LI OVO PRIMJERENO?

“DA LI ON KAKA?” Capak sjedi na kutiji cjepiva; Hrvatska se “kida” od smijeha i zgraža; ‘Da kao društvo reagiramo, bio bi smijenjen’

Foto: HZJZ

Na nekoliko fotografija, koje su u međuvremenu uklonjene sa stranica HZJZ-a, Capak je doslovce zasjeo na kutiju s netom pristiglim cjepivom

Razumljivo je zadovoljstvo pa i radost ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka nakon što je rano jutros pred HZJZ-om dočekao kamion s prvom pošiljkom BioNTech/Pfizerovog cjepiva protiv bolesti COVID-19, ukupno 9750 doza, koje je Europska unija danas distribuirala svim svojim članicama.

Fotografije uklonjenje sa stranice HZJZ-a

Naime, na nekoliko fotografija, koje su u međuvremenu uklonjene iz teksta na stranici HZJZ-a, Capak je doslovce zasjeo na kutiju s cjepivom. Teško je reći je li time htio dati do znanja da čuva dragocjeni teret ili da ga tom gestom nesvjesno svojata ili je, naprosto, morajući jutros ustati ranom zorom bio već umoran pa je odmorio na toj kutiji.

Mnogi znani i neznani na društvenim mrežama ne odobravaju Capakovu gestu i nemilosrdno ga kritiziraju.

Zastupnica stranke Centar, Dalija Orešković, koja ne propušta ovakve prilike, bila je najžešća u osudi napisavši u objavi na Twitteru: “Kada bih ja npr. napisala da ova fotografija zaslužuje visoko mjesto na natjecanju za titulu kreten godine, bio bi to krajnje neprimjeren način javnog komuniciranja koji zaslužuje osudu. No da mi kao društvo reagiramo na neprimjereno, onaj koji se ovako uslikao bio bi smijenjen.”

A novinar Andro Anić zatražio je trenutnu Capakovu smjenu argumenitirajući u pet točaka: 1. Sjedenje na kutiji s cjepivom. 2. Fotografiranje s cjepivom. 3. Diranje i nošenje cjepiva ispred transportnog kamiona bez nadzora. 4. Uvođenje trećih osoba. 5. Nepoštivanje štićenog prostora. Sramite se. Ismijali ste državu do dna.”

Prenosimo samo kap u moru od komentara s Facebooka:

“-Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije”.
“-riječ je o pošiljci nacionalne sigurnosti”.
I onda on sjedne guzicom na njega i slika se?! Poruka poslana, nema dalje. Još bi čovjek i plaka, da ne zna da je u lijepoj našoj.”

“I ovom prilikom DOKAZAO I POKAZAO( na dostupnim slikama)
o ozbiljnosti sizuacije.
STA JE TEK PROSLO ISPOD KAMERE.
Mozda se i popisao u kutiju.”

‘ Ne vjeruj im ni kad darove nose .”

“Zato sjedi sa guzicom na vakcini koja je u kartonskim kutijama.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari