POŠTENI MALAC

Danijel (11) se poskliznuo o kuvertu punu novaca. Evo što je učinio

Izgubljena omotnica puna novca za mnoge bi bila iskušenje, ali ne i za Daniela Divkovića (11) iz Trogira i njegov 4.d

Preko trogirskog kamenog mosta Daniel Divković (11) se s razredom vraćao s terenske nastave, kad se poskliznuo na nešto. Ugledao je omotnicu punu novca i nije dvojio što s njom.
Novac, među kojima je bilo eura i jena, je bio u sigurnim rukama.

“Bilo mi je jasno da je netko izgubio, ne bi netko namjerno ostavio, jer je bilo jako puno i uzeo sam novac i išao učiteljici i rekao što sam našao sam. I onda smo odnijeli novac na policiju.” priča za RTL Daniel Divković, učenik Osnovne škole Majstora Radovana u Trogiru.

Učiteljica je mogla sama otići na policiju, ali smatrala je da njezini četvrtaši mogu puno naučiti iz ovog događaja.

“Naravno da se moglo drukčije riješiti, uštedjeli bismo dosta vremena, ali bi izostala edukativna dimenzija cijelog događaja, a ovako smo imali kvalitetan sat razrednika gdje je cijeli razred strpljivo čekao u policijskoj stanici gdje je Daniel davao izjavu I još smo to poslije komentirali.” kaže Dunja Benić, učiteljica OŠ Majstora Radovana u Trogiru.

Daniel je inače skroman 11-godišnjak, a njegove roditelje nije iznenadio njegov postupak.

“Na prvu kao I svakom roditelju bilo mi je jako drago i bila sam ponosna, osjećala sam ponos I sreću. A na drugu mi je prošlo kroz glavu pa ipak nešto dobro radim.”, ističe Danielova majka Antonia Divković.

Dobro odgojen, pristojan i skroman, trogirski učenik ima poruku za sve.

“Pa ako nađete nešto što nije vaše ili mu je ispalo, vratite mu. Jer se dobro dobrim vraća. “ kaže Daniel Divković.

Za vlasnika novca pretpostavlja da je japanski turist, a žao mu je jer se još nije javio. No, Daniel kaže – opet bi postupio isto, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari