POTRES U DOBA KORONE

DAVOR BOŽINOVIĆ POTVRDIO: ‘Za Sisačko-moslavačku županiju ukidaju se propusnice, a i šire’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

‘Za Sisačko-moslavačku županiju ukidaju se propusnice, a i šire’

“Za Sisačko-moslavačku županiju ukidaju se propusnice, a i šire”, kazao je to ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Jutarnji list.  Ministar i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite izjavio je da će svim građanima pogođenima potresom biti omogućeno nesmetano kretanje i da mogu odmah napustiti područje svoje županije.

Ovaj je potres 30 puta jači od onog u Zagrebu u ožujku

Podsjetimo, u 12.19 snažan potres zatresao je središnju Hrvatsku. EMSC javlja da je epicentar bio kod Petrinje, a magnituda čak 6,2. U potresu je poginula djevojčica (12). Dvadeset osoba je stiglo u sisačku bolnicu zbog ozljeda, prema najnovijim informacijama. Od toga dvije osobe su teže.

Za ovaj potres govore stručnjaci kako je 30 puta jači od onog u Zagrebu u ožujku. Hitne službe izvlače ljude iz ruševina u Zagrebu, kao i u Petrinji koja je razrušena. U Petrinju je stigla i vojska, svi pomažu. Zoran Milanović i Andrej Plenković stigli su također u potresom razorenu Petrinju, isto kao i spomenuti Božinović.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari