INCIDENT KOD PLAŠKOG

Deseci migranata upali u vlak za Zagreb: Vikali su i ponašali se agresivno, morali su reagirati strojovođa i putnici

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Migranti koji su ušli u vlak galamili su i ponašali se agresivno, ali nisu napali putnike, nije bilo fizičkog sukoba niti je itko ozlijeđen

U nedjelju ujutro društvenim mrežama proširila se informacija da je stotinjak migranata zaustavilo vlak na liniji Split-Zagreb, na otvorenoj pruzi kod Plaškog, te da su pokušali iz njega izbaciti putnike. Hrvatske željeznice u nedjelju su opovrgnule tu informaciju, ali incident, doduše ne tog razmjera, ipak se dogodio.

Naime, kako piše Jutarnji list kojemu je to potvrđeno u HŽ Putničkom prijevozu, nekoliko desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja.

Kad je vlak stao, počeo juriš stotinjak migranata

Strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim su snagama izbacili migrante koji su trčali za vlakom, vikali i ponašali se agresivno. Prema dostupnim informacijama, putnički nagibni vlak iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u 18.55 sati.

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Oni su, kako doznaje Jutarnji list, pokušali na više vrata ući u vlak. Nekoliko desetaka ih je ušlo te su vičući trčali kroz vlak i agresivno se ponašali. Kondukter, strojovođa i putnici su ih nakon desetak minuta uspjeli istjerati iz vlaka.

HŽ: Često putuju, ali do sada nije bilo incidenata

Doznaje se da migranti nisu napali putnike, nije bilo nikakvog fizičkog okršaja niti je itko ozlijeđen. Ne zna se jesu li imali kupljene vozne karte. Blagajna na stanici u Plaškom ne radi pa su ih mogli jedino kupiti online ili kod konduktera u vlaku.

U HŽ Putničkom prijevozu ističu da su migranti njihovi redoviti putnici i da do sada nisu imali nikakvih incidenata. A o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava koja se do sada nije oglasila o ovom incidentu, prenosi Net.hr.

Iako nije došlo do fizičkog napada, ovo se može smatrati najozbiljnijim dosadašnjim incidentom u kojem su sudjelovali migranti, piše Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari