PROGNOZA VREMENA

DHMZ izdao upozorenje za cijelu Hrvatsku! Grmljavinsko nevrijeme, kiša i jak vjetar – evo do kada

Za priobalni dio upaljen je narančasti alarm, dok je za ostatak zemlje upaljen žuti alarm

Državni hidrometeorološki zavod za utorak je upalio meteoalarm za područje cijele Hrvatske zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena koje će biti popraćeno jakom kišom i vjetrom.

Za priobalni dio upaljen je narančasti alarm, dok je za ostatak zemlje upaljen žuti alarm.

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno, kiša lokalno moguće i u obliku jačih pljuskova praćenih grmljavinom uglavnom će padati poslijepodne. Vjetar umjeren južni, navečer i sjeverozapadni, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Jutarnja temperatura od 13 do 17 °C, a danju od 23 do 25 °C, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno kiša, a pljuskovi će osobito će biti izraženi sredinom dana kad će i zagrmjeti. Vjetar će popodne okretati s umjerenog jugozapadnog na sjeverozapadni s kojim će malo osvježiti. Najviša temperatura oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, u gorju ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimična kiša, lokalno i obilna, u obliku izraženih pljuskova, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će jak južni i jugozapadni vjetar s olujnim udarima. Poslijepodne postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, najprije u Istri.

Na sjevernom Jadranu i danas obilne padaline. U Rijeci je danas već palo više od 63 mm kiše. I u nastavku dana treba računati na jake pljuskove, s njima obilnu kišu, ali ponegdje i prolazno vrlo jak vjetar te tuču, javlja DHMZ.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, s jakim i olujnim jugom te lokalno moguće i jakim pljuskovima sredinom dana. More valovito, prema otvorenom i jače valovito. Najniža temperatura zraka od 15 do 20 °C, a najviša oko 23 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske od 23 do 25 °C. Pljuskovi su najizgledniji sredinom dana, osobito u zaobalju i izraženiji, a oborina bi mjestimice na obali mogla i izostati. Puhat će uglavnom jako jugo i južni vjetar.”

U četvrtak opet južina

U srijedu na kopnu pretežno sunčano, ujutro svježe, lokalno s maglom. U četvrtak opet kraće južina i past će malo kiše posebno u gorju. U petak promjenjivo, vjetrovito, povremeno s kišom, mjestimice opet moguće i obilnijom, osobito u gorju. I dalje iznadprosječno toplo za doba godine.

Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima – osobito čestim u srijedu. U četvrtak s južinom malo kiše, ujutro i na jugu, zatim uglavnom na sjeveru. U petak jačanje južine, more sve valovitije, oborina češća i obilnija, a moguće su nevere i podizanje mora, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari