DHMZ: Oblačno s kišom, krajem dana djelomično razvedravanje

Umjereno do znatno oblačno mjestimice s kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom, prognoza je vremena za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Kiša će češća biti u prvom dijelu dana, osobito u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te na Jadranu, gdje može biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27°C, u gorju i niža.
Sjeverozapadni i zapadni, još u početku na južnom Jadranu jugozapadni vjetar 6-16 čv., ujutro na otvorenome ponegdje i do 20 čv, prema kraju dana će još malo oslabiti. More 2-3. Vidljivost 10-20 km, ponegdje smanjena na 4 km zbog kiše. Promjenljivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom te pljuskovima s grmljavinom i to uglavnom u prvom dijelu dana. Temperature zraka će još malo pasti.
VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI
Djelomično razvedravanje, samo još ponegdje može biti malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom i to uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Slab vjetar promjenjiva smjera. Tijekom noći uz obalu ponegdje slaba bura, a prema otvorenome moru sjevernog Jadrana južno od Istre slab do umjeren jugozapadni vjetar. More uglavnom malo valovito, samo ponegdje na otvorenome sjevernog Jadrana umjereno valovito.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari