TO JE RAZLIKA

Diljem Europe padaju maske, kada će i u Hrvatskoj? ”Ovo je kraj epidemije, ali ne i virusa”

Foto: Facebook

Diljem Europe padaju maske. Danska ukinula obvezu njihova nošenja na gotovo svim javnim mjestima, osim primjerice u javnom prijevozu kada se ne sjedi. Sličan scenarij uskoro očekuje i Njemačku – tamošnji ministar zdravstva zagovara postupno ukidanje maski, prvo na otvorenom, a onda prateći brojke novozaraženih i u zatvorenim prostorima.

Maske u zatvorenom i dalje će na snazi biti kod susjeda Slovenaca – iako će oni sutra proglasiti kraj epidemije. Odnosno, tada istječe vladina odluka o proglašenju izvanrednog stanja, koje neće produljiti.

Mateja Logar, vodja strokovne skupine: “Formalno je kraj epidemije, ali nije kraj virusa među nama. To je ta razlika. Prošle godine kad smo proglasili kraj epidemije, bilo je manje zaraženih, ali je svejedno bilo važno poštovati mjere. Ovoga ljeta je bolje pa smo odlučili proglasiti kraj epidemije, ali ćemo poštovati sve propisane mjere”.

Više u videoprilogu RTL-a:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari