U CELJU

Dječak (4) došao s opeklinama na Hitnu u Sloveniji, nisu ga primili bez covid-testa

Photo: Ilustracija, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bolnica u Celju ispričala se roditeljima dječaka (4) s opeklinama koji je morao na Hitnom prijemu čekati 40 minuta jer je kašljao i nisu ga htjeli primiti bez covid-testa, javlja RTV Slovenije.

“U bolnici žalimo i ispričavamo se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola”, rekao je u priopćenju stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina.

Izvanredni stručni nadzor nad liječenjem četverogodišnjeg dječaka s opečenom nogom, kojemu je po dolasku na Hitnu pomoć u Celju naređeno brzo testiranje na koronu, na što je morao čekati 40 minuta, pokazao je da ovaj vremenski odmak nije utjecao na tijek liječenja.

VIDEO DANA:

“Čekali smo oko 40 minuta vani u autu. Dijete se grčilo od boli jer je imalo jake opekline. Bilo bi pošteno da tako malo dijete barem stave u sobu za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa”, rekao je otac za RTV Slo.

Komadina je izrazio žaljenje jer dječak nije rezultate testa čekao u bolničkim prostorijama, prenosi Index.

Ravnateljica bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je kako ubuduće neće biti odgode u liječenju hitnih pacijenata, čak i ako PCT uvjet nije ispunjen, prenosi Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari