BILA JE PRI SVIJESTI

DJEVOJKA JE SATIMA BILA POD HRPOM CIGLI: ‘Nanjušili su je potražni psi, kopali smo četiri sata i izvukli ju

Photo: Ilustracija/Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvo su došli do njezine glave što je bilo ključno, a tada je intervenirao i liječnik koji joj je dao kisik

Javna vatrogasna postrojba Novska izvukla je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u svom uredu u gradskoj upravi na drugome katu. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi.

“Koliko su vrata ureda bila visoka, toliko je unutra bilo cigle i betona. Četiri smo sata kopali da je izvučemo. Toliko samo mogu zasad reći koliko je intervencija bila zahtjevna”, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Novska Zlatko Pješ za 24sata.

Nanjušili ju potražni psi

“Kad se počelo tresti, nekako se uspjela zaštititi uredskom foteljom i to ju je spasilo. Nanjušili su je i potražni psi, nekako smo uspjeli komunicirati s njom. Tad je počeo teži dio, kopanje, da bi je spasili”, rekao je Pješ.

Prvo su došli do njezine glave što je bilo ključno. Tad je intervenirao i liječnik koji joj je dao kisik. Bila je pri svijesti.

“Morali smo je držati budnom. Nije ništa govorila. Želimo joj puno sreće i brz oporavak”, kaže Pješ.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari