KORONA 'DIGLA' PROSJEK

DNEVNO – DESETAK! U ovom gradu drastično povećan broj pogreba: ‘U utorak su već rezervirani termini za idući ponedjeljak’

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Od ukupno 166 pogreba organiziranih u studenome u Osijeku, čak 75 odnosilo se na pokojnike koji su umrli od posljedica bolesti Covid-19

U Osijeku je u studenome obavljeno čak 67 posto više pogreba nego u istom mjesecu prole godine. u studenome ove godine, za razliku od toga broja u istome razdoblju 2019., daje razloga za zabrinutost. Direktor tamošnjeg pogrebnog poduzeća Ukop, Hrvoje Ostrički, kaže kako se od ukupno 166 pogreba organiziranih u studenome, čak 75 odnosilo na pokojnike koji su umrli od posljedica bolesti Covid-19. Dnevno je ponekad bilo organizirano čak deset pogreba, dodaje.

Puno pogreba, a mnogo grobara u samoizolaciji

“Primjerice, u studenome 2019. imali smo 99 pogreba, a ove godine 166. Kako se broj pogreba povećava, tako i mi pojačano radimo. Usto, u tvrtki se borimo i s manjkom djelatnika, jer nekolicina ih je pozitivna na koronavirus, a neki su u samoizolaciji”, kazao je Ostrički za Glas Slavonije.

Zbog velikog broja djelatnika koji su u samoizolaciji, osječki Ukop morao je provesti reogranizaciju posla pa je i  Tehnička služba prestala obavljati svoje poslove i prešla na pogrebne usluge. I svi ostali poslovi u Ukopu obavljaju se smanjenim intenzitetom kako bi pogrebna služba u ovoj izvanrednoj situaciji mogla funkcionirati.

‘Očekujem sličan scenarij i iduća dva-tri tjedna’

O tome koliko je situacija s pogrebima u Osijeku izvanredna, govori i podatak da su već ovoga tjedna, konkretno u utorak, već rezervirani termini za pogrebe u idući ponedjeljak. Jučer (utorak) ih je, primjerice, bilo osam, za danas je organizirano devet pogreba, a sutra ih je na rasporedu sedam.

“Taj broj do kraja tjedna nije konačan i za sada je maksimalan broj pogreba dnevno deset. Angažirali smo dvije službe i nadam se da nećemo morati i treću. Posljednja tri tjedna se reorganiziramo kako najbolje umijemo, a iako nerado govorim o nekakvim prognozama, moram reći kako vjerujem da će scenarij biti sličan i u sljedeća dva-tri tjedna. Nadam se da nisam u pravu”, kazao je direktor osječkog Ukopa za Glas Slavonije. (Danas.hr/Net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari