PROGNOZA VREMENA

Video | Do kada ćemo ‘uživati’ u južini, kada oprati rublje? Evo što kažu meteorolozi

I sljedećih dana kišovito, vjetrovito, ali i dalje toplo vrijeme za ovo doba godine

Kišovito i oblačno, ali zapravo još uvijek dosta toplo jesensko vrijeme imat ćemo od danas pa sljedećih nekoliko dana pod utjecajem ciklone s centrom u Jadranu.

Ujutro će još biti kišovito, ali uglavnom u gorskim područjima i ponegdje na Jadranu – najviše na krajnjem jugu i u Zagori dok će u ostatku zemlje kiša prestati i polako će se razvedravati. Jutro razmjerno toplo – od 12 do 15 u unutrašnjosti, na Jadranu 16 do 20, ali još dosta vjetrovito uz umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, prognozira Ana Bago Tomac za RTL, piše Danas.hr

Poslijepodne u središnjem dijelu unutrašnjosti dulja sunčana razdoblja uz povremeno više oblaka u sjevernim i zapadnim predjelima. Na istoku zemlje pretežno sunčano, a uz slab jugozapadnjak ostaje toplije od prosjeka za ovo doba godine! Bit će oko 20 Celzijevih stupnjeva!

Zato će na južnom Jadranu biti promjenjivo i nestabilno jer će i u drugom dijelu dana biti pljuskova, lokalno obilnih i praćenih grmljavinom. Dobra vijest je slabljenje juga i okretanje na jugozapadnjak. Temperatura do 24.

Na sjevernom dijelu slično – promjenjivo uz lokalne pljuskove, a više kiše bit će u gorskim područjima. I ovdje ostaje toplo – oko 20 stupnjeva, u gorju koji stupanj niža temperatura.

I sljedećih dana bit će kišovito, što se tiče kopnenih krajeva najviše u gorju, ali u noći s četvrtka na petak kiša će padati u cijeloj zemlji! Ostatak tjedna u središnjim i istočnim područjima uglavnom suho, a posvuda ostaje iznadprosječno toplo uz slab jugozapadnjak.

Jadran će biti oblačniji i kišovitiji od ostatka zemlje, osobito sjeverni dio gdje će kiša padati u nedjelju i ponedjeljak – za razliku od srednjeg i južnog. Najobilnija kiša praćena jakim i olujnim jugom bit će u petak kada će se od jutra proširiti sa sjevernog dijela na ostatak područja, prognozira Ana Bago Tomac za RTL, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari