BAŠ SU UPORNI

Dobili ste mail od Ministarstva zdravlja? Ni slučajno ga ne otvarajte!

Hakeri pokušavaju ukrasti sigurnosne podatke posebice vezane uz internet bankarstvo i slične servise

Nacionalni CERT objavio je upozorenje za građane na phishing kampanju vezanu uz COVID-19 koja je u tijeku te cilja elektroničku poštu građana, a napadač se predstavlja kao Ministarstvo zdravlja Hrvatska.

Građane se upozorava da ne otvaraju lažne poruke te da se u privitku nalazi takozvani zlonamjerni LokiBot Infostealer sadržaj.

“Trenutno je aktivna phishing kampanja vezana uz COVID-19, a napadač se predstavlja kao Ministarstvo zdravlja. ‘From’ polje je lažirano te glasi Ministarstvo zdravlja Hrvatska. Preporučujemo da ni u kojem slučaju ne otvarate priložene datoteke, te Vas pozivamo na dodatan oprez i molimo ako primijetite bilo kakve zlonamjerne aktivnosti vezane uz COVID-19, prijavite ih nadležnim službama”, poručili su iz CERT-a.

Takve datoteke hakeri koriste kako bi korisnicima krali sigurnosne podatke, a vrlo se učinkovito skriva od antivirusnih programa.

Zbog pandemije koronavirusa, mnoštvo građana radi od kuće stoga hakeri pokušavaju iskoristiti situaciju za krađu osjetljivih podataka, posebice vezanih uz internet bankarstvo i druge osjetljive servise.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari