DOBRA VIJEST! Od siječnja raste plaća polaznicima stručnog osposobljavanja

Potvrda je stigla i iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Vlada Republike Hrvatske je krajem studenoga donijela Uredbu o visini minimalne plaće, a ona će od 1. siječnja 2019. godine iznositi 3.000 kuna. S obzirom da stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa spada u kategoriju minimalca, od tog će datuma svima u toj kategoriji rasti mjesečna naknada.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potvrdilo je da od 1. siječnja 2019. godine, raste mjesečna naknada polaznicima stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

“S obzirom da je Uredbom o visini minimalne plaće donesenoj na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 30. studenoga 2018. godine, propisano da će visina minimalne plaće za razdoblje od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine u iznositi u bruto iznosu 3.750,00 kuna, pravo na novčanu pomoć za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa utvrdit će se sukladno propisanoj visini minimalne plaće. Od 1. siječnja 2019. godine za dane provedene na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, novčana pomoć utvrdit će se u iznosu od 3.000 kuna”, kazali su za Srednju.hr iz kabineta ministra rada Marka Pavića.

Posljednji puta im je plaća porasla 1. siječnja 2018. godine, a radilo se o rastu s 2.620 kuna na 2.752 kune. Povišica koju će polaznici stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa dobiti je 248 kuna. Prvu plaću s povišicom dobit će u veljači 2019. godine.

Očekuje se i povećanje minimalne satnice za studente koja je isto tako zakonski usklađena s minimalnom plaćom u Hrvatskoj.

Tako bi minimalna satnica za studente trebala iznositi 23.43 kune, piše Srednja.hr.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views