OD 1. SIJEČNJA

Video |Dobre vijesti za zaposlene! Od 1. siječnja rastu plaće, najviše će dobiti najslabije plaćeni radnici

Idi na originalni članak

Porezne izmjene od početka iduće godine donose ukidanje prireza, podizanje osobnog odbitka s 530 na 560 eura i subvencioniranje dijela troška mirovinskog doprinosa za građane s nižim plaćama. Više pogledajte u videu!

Oglas

Od 1. siječnja svima nam rastu plaće, a za koliko to pak ovisi o tome gdje živite.

Tako će 555 općina i gradova do kraja godine moraju donijeti odluku o visini poreznih stopa u propisanim granicama i objaviti je u Narodnim novinama, a do sada je to službeno učinilo njih tek 30-ak ili pet posto. Najveću povišicu mogu očekivati najslabije plaćeni radnici. Porezne izmjene od početka iduće godine donose ukidanje prireza, podizanje osobnog odbitka s 530 na 560 eura i subvencioniranje dijela troška mirovinskog doprinosa za građane s nižim plaćama.

“Radnicima koji imaju bruto 850 u Zagrebu će plaća porasti za nekih 5 posto, odnosno za nešto više od 30 eura. Je li 30 eura na tu nisku plaću malo ili puno, o tome možemo razgovarati, o tome što se može kupiti za tu svotu, ali ako gledamo usporedbu, da to je svota koja je povećanje. Onima s većom plaćom koji imaju plaću negdje oko 2500 eura neto, njemu će plaća porasti za 3-4 eura, dakle gotovo neprimjetno”, kaže Đurđica Jurić, financijska i porezna analitičarka za Danas.hr.

Više pogledajte u videu!

Exit mobile version